Kínálatunk változó, áraink forintban.
Utolsó frissítés: 2018. 10. 03.
nyugati, 5.5% alk. 14.0°B
Ár: 790,- 0,5l
Az angol eredetű India Pale Ale típusba tartozó félbarna színű sört Amarillo és Cascade fajtájú aromakomlóval hidegen komlózzák, ennek köszönhetően illata kissé citrusos, keserűsége erőteljes.
Sörfőzde: Vysoký Chlumec
nyugati, 10.5% alk. 24.0°B
Ár: 750,- 0,5 l
Sötét mahagóni színű, habja bézs árnyalatú, tartós. Íze édes, alkoholos. Érdekes, hogy a cseh, bajor, karamell és festőmalátán kívül búzamalátából készítik, de (Baltic Porter típusának megfelelően) alsó erjesztésű élesztővel. A gyár aperitifként is ajánlja, valamint desszertek, illetve csípős ételek kísérőjeként.
Sörfőzde: Primátor
világos, 5.0% alk. 12.0°B
Ár: 0 0,5 l
A pár éve újraindult sörgyár zateci komlóval készülő pilzeni típusú alapsöre. A sörlevet nyitott kádakban 10 napon át erjesztik, az utóérlelés 6-8 héten át tart. Aranysárga színű, illata borsos, fűszeres, malátás, íze malátás, közepes keserűséggel, utóíze összetett, kellemes keserűségű, jól iható. A sör neve egyébként vadkant jelent.
Sörfőzde: Zámecký Pivovar Břeclav
világos, 4.8% alk. 12.0°B
Ár: 620,- 0,5 l
Černá Hora klasszikus söre, melynek receptje több évszázad óta száll sörmesterről sörmesterre. Végső, telt jellegét a sörgyár pincéjében történő mintegy 50 napos érlelés során nyeri el. Malátás illattal, ízzel indít, de aztán határozottan megjelenik benne a kesernyés, fűszeres komló.
Sörfőzde: Černá Hora
világos, 4.7% alk. 12.0°B
Ár: 620,- 0,5 l
Illata enyhén malátás. Kiegyensúlyozott, telt ízű, Premiant és žateci félkorai vörös fajtájú komlóval komlózott erőteljes keserűségű sör. Megalkotása, 2009 óta számos sörversenyen nyert díjat.
Sörfőzde: Platan Protivín
világos, 4.0% alk. 10.0°B
Ár: 520,- 0,5 l
„A régi idők söre” – így hirdették ezt a világos sört, amikor néhány éve bevezették. Készítése során az árpamaláta erjedési folyamatát kész sörrel indítják meg. A manapság szokványos élesztőkiszűrést elhagyják a gyártási folyamatból, így az élesztős illat érezhető marad a kész sörben, opálosság is jelentkezhet.
Sörfőzde: Černá Hora
világos, 7.5% alk. 16.0°B
Ár: 660,- 0,5 l
Illata és íze malátás, erőteljesen komlózott, de ugyanakkor édeskés. Morvaföldről származó malátából, komlókészítményekkel és žateci félkorai vörös komlóval készül. Ez a sör közel két évtized alatt 44 dobogós helyezést ért el Csehország és a világ sörversenyein.
Sörfőzde: Primátor
világos, 4.8% alk. 12.0°B
Ár: 620,- (0,5 l)
A jihlavai gyár régóta legkedveltebb, pilzeni típusú söre. A gyár körzetében lévő egyes kiemelt vendéglátóhelyekre pasztőrözetlen (helyette mikrofilterezett) formában, tartálykocsiban szállítják, és ott a vendéglő sörtankjából csapolják (ahogyan az csak a legnagyobb cseh sörgyárak söreivel szokás). Címkéjének színe miatt hívják hagyományosan ezüstnek, de az ezüstszín itt nemcsak dísz, hanem arra is utal, hogy Jihlavában évszázadokon át ezüstöt bányásztak a közvetlenül a régi város alatt húzódó tárnákban, és a felhagyott részeket sokszor sörpincének használták.
Sörfőzde: Ježek Jihlava
félbarna, 5.2% alk. 13.0°B
Ár: 670,- (0,5 l)
Bajor kolostori sörfőzdékben a XV. századtól kezdve fennmaradt receptek nyomán főzik. Gazdagon összetett ízű, bécsi típusának megfelelően kissé édeskés jelleget is mutató félbarna sör.
Sörfőzde: Vysoký Chlumec
barna, 5.0% alk. 12.0°B
Ár: 800,- (0,5 l)
Négyféle malátából készülő klasszikus cseh barna sör. Illata és íze pörkölt malátás, karamelles-kávés jellegű.
Sörfőzde: Bernard
ízesített, 0.5% alk. °B
Ár: 650,- 0,5 l
A sör alapanyagaiból (árpamaláta, komló) és 35%-ban meggyléből, továbbá meggyaromából készülő, erőteljes gyümölcsízű és illatú többszörös díjnyertes ital. Cukormentes, jázminpakócával (sztíviával) van édesítve. Szegfűszeg, fahéj és cukor hozzáadásával forralt sörnek is kiválóan alkalmas.
Sörfőzde: Bernard
ízesített, 0.5% alk. °B
Ár: 650,- 0,5 l
A sör alapanyagaiból (árpamaláta, komló) és 35%-ban szilvaléből, továbbá szilvaaromából készülő, erőteljes gyümölcsízű és illatú többszörös díjnyertes ital. Cukormentes, jázminpakócával (sztíviával) van édesítve. Szegfűszeg, fahéj és cukor hozzáadásával forralt sörnek is kiválóan alkalmas.
Sörfőzde: Bernard
ízesített, 5.7% alk. 14.0°B
Ár: 670,- 0,5 l
Egy Černá Horához közeli falu kis családi házában lévő apró sörfőzde mesterének, Jiří Jelíneknek alkotása ez a sör. Akácmézet tartalmaz, de egyébként a cseh sörfőzés hagyományai szerint készül. A méz nem tolakszik előtérbe, csupán a háttérből – a „feltaláló” szavaival – mintegy elsimítja a sör ízvilágát. Nevét az úgymond „nagy energiát sugárzó” kvazár nevű égitestről kapta, de a nyelvi játék nyilvánvaló, mivel a kvasař szó jelentése: az erjesztő.
Sörfőzde: Černá Hora
ízesített, 4.4% alk. 11.0°B
Ár: 670,- 0,5 l
Fekete áfonyával, a csehek közkedvelt, vadon termő gyümölcsével ízesített világos sör. A hígítatlanul felhasznált kiváló minőségű, pilzeni típusú sörhöz igen kis mennyiségű, rendkívül tömény természetes áfonyakivonatot adnak, amelyet a macerálás nevű eljárással nyernek. A söríz harmonikusan megmarad, az áfonya a háttérben érződik.
Sörfőzde: Černá Hora
ízesített, 3.9% alk. 10.0°B
Ár: 690,- 0,5 l
Új sör, amely 2016-ban lépett a korábbi málnás félbarna helyébe. Könnyű világos sör, természetes meggysűrítménnyel ízesítve. Kellemes édeskés-savanykás ízű, kesernyés utóízzel.
Sörfőzde: Rohozec
búza, 4.8% alk. 12.0°B
Ár: 690,- 0,5 l
E szűretlen (élesztős), erősen opálos, az árpamaláta mellett több mint harmadrészt búzamalátából főzött felső erjesztésű sör egy Černá Hora-i orvosdoktor által 1535-ben áldott egészségesnek (emésztést segítő, vértisztító) leírt búzasör hagyományát újítja föl 2009 óta. Fogyasztását citrom nélkül javasolják. Nevét Velenről, a mondabeli madarászról kapta, akinek réges-régi története Černá Hora környékén játszódik.
Sörfőzde: Černá Hora
búza, 4.8% alk. 0.0°B
Ár: 690,- 0,5l
Ez a sör német nevet visel, mert a category hazája német földön, leginkább Bajorországban található. Kevesebb mint két évtized alatt 29 érmet nyert különféle sörversenyeken. Aranyszínű, szűretlensége miatt erősen opálos. Illata erőteljes, malátás. Búza- és árpamalátából készül, žateci félkorai vörös komlóval valamivel erősebben komlózzák, mint német testvéreit, de keserűsége még így is igen mérsékelt.
Sörfőzde: Primátor